Uit onderzoek van makelaarsnetwerk Dynamis die de Nederlandse winkelmarkt onderzocht, bleek dat er in de belangrijkste winkelstraat van Breda nauwelijks meer een leegstaande winkelruimte te vinden was. Niet alleen in Breda is de leegstand zo klein, in Maastricht is het aanbod nog harder afgenomen.

Verder uit het onderzoek blijkt dat de reden van de lage leegstand is dat er plannen worden afgeblazen voor het winkelcentrum Achter de Lange Stallen, wat nog steeds de Mols Parking is. Vanuit het onderzoek bleek dat al vele grote winkelketens hun zinnen hadden gezet op de locatie. Vervolgens ging het project niet door waardoor de winkelketens ergens anders ruimte zijn gaan zoeken in onder meer Ginnekenstraat, de Veemarktstraat, de Brugstraten en de Halstraat.

Doordat veel grote winkels zich willen vestigen in de bekende straten van Breda, blijft het lastiger voor andere winkels om een geschikte ruimte te vinden met genoeg vierkante meters. Echter zijn de huurprijzen in de winkelstraten niet gestegen.

Bron: BN de Stem
25-09-2018