Door de oververhitte woningmarkt is er een krapte ontstaan aan woningen, zeker aan woningen in het goedkopere segment, zoals de sociale huurwoning. De gemiddelde wachttijd voor een sociale huurwoning in Breda bedraagt 4,5 jaar. Het Bredase stadsbestuur heeft voor de komende vier jaar 1.200 sociale huurwoningen gepland.
De gemiddelde inschrijftijd voor een huurwoning in de sociale sector(tot 710,68 euro) is in 2017 met ruim een half jaar toegenomen in vergelijking met de jaren daarvoor.

Het stadsbestuur van Breda heeft momenteel het plan om 1.200 sociale huurwoningen erbij te bouwen. Hiervoor hebben zij de verantwoording neergelegd bij de woningcorporaties. Om de woningen te realiseren, heeft het bestuur een programma opgesteld, genaamd: Versneld bouwen. Mede door een Taskforce wil de gemeente samen met de corporaties de doorstroming vanuit een sociale huurwoning naar een koopwoning bevorderen.

Naast de lange wachttijden, zijn er wel afgelopen jaar ruim driehonderd woningen meer verhuurd dan twee jaar daarvoor, meldt Klik voor Wonen.

Bron: BN De Stem
31-05-2018