In het derde kwartaal van 2021 is de Nederlandse economie gegroeid met 1,9 procent. Dit is een bijzonder moment aangezien de economie namelijk groter is dan hij was voor de corona crisis, blijkt uit een raming van het CBS.

Vorig jaar was de kwartaalgroei extremer met een percentage van maar liefst 3,9 procent. Dat is nu minder hard gegaan maar een groot deel van de schade is ingehaald. De huishoudens gaven namelijk meer uit in dat jaar. Ook gaf de overheid meer uit. De import en export was toen ook vele male groter.

Echter zijn de investeringen gedaald met 2,7 procent in vergelijking met het vorige kwartaal. In 2020 groeide de economie zelfs met 5 procent. Normaal gesproken is dat een goed vergelijkingsmiddel maar vanwege de corona valt dat niet te meten.

Dat de Nederlandse economie nu weer groter is dan voor corona, wil trouwens niet zeggen dat we economisch gezien de crisis helemaal te boven zijn. De verwachting is namelijk dat het nog een paar jaar gaat duren voor we alle schade hebben ingehaald.

Bron: RTL Nieuws
16 november 2021