Bij het energie meldpunt van huurdersvereniging Woonbond wordt opgemerkt dat de stijgende energie zorgen voor steeds grotere problemen bij huurders. De verhuurder draait namelijk op voor de hogere kosten.

Volgens huurders kunnen zij weinig doen aan de hoge prijzen voor het verwarmen van hun woning. Volgens hen moet de verhuurder iets aan gaan doen. De Woonbond wil wat doen aan verhuurders die huizen niet goed isoleren.

Bij het Meldpunt energie alarm van het Woonbond melden zich honderden met deze ervaringen. Hier wordt steeds vaker geconstateerd dat huurders moeite hebben met rondkomen. Volgens een woordvoerder zijn huurders al zo’n 40 procent van hun huurtoeslag kwijt aan woonlasten. De stijgende prijzen raken voornamelijk mensen die al in slecht geïsoleerde woningen wonen.

Door de slecht geïsoleerde woningen heeft zo’n 84 procent van de huurders last van kou en toch in de woning. De Woonbond wil samen met de huurders het gaan aanpakken maar dit kan helaas toch wat lastig gaan. Als huurder van een slecht geïsoleerde woning sta je dan vaak machteloos.

Bron: RTL Nieuws
12 maart 2022